داینامیس: ابزار تعالی روح
فهرست مطالب
- 1 آنچه در این مقاله می خوانید…
- 2 داینامیس انسان چیست؟
- 3 روح هوشمند و داینامیس
- 4 بدون داینامیس، بدن نمیتواند از تمامیت خود نگهداری کند
- 5 ماهیت غیر مادی داینامیس در سلامتی و بیماری
- 6 داینامیس: مسئول احساس و فعالیتهای حیاتی
- 7 بدن و داینامیس: دو روی یک سکه
- 8 ارگانیسم: ابزار مادی زندگی
- 9 درک متقابل داینامیس و ارگانیسم
- 10 سخن پایانی
- 11 عضو خبرنامه شوید
- 12 برای اطلاع از جدیدترن مقالات و کتابهای منتشر شده بر روی سایت ایمیل خود را وارد کنید.
آنچه در این مقاله می خوانید…
داینامیس، مفهومی است که توسط هانمن در طب هومیوپاتی مطرح شده و به عنوان نیروی حیاتی و جانبخش انسان شناخته میشود. این نیرو به طور غیر مادی بر ارگانیسم مادی انسان حاکم است و باعث هماهنگی و هماهنگی حیرتآور در احساسات و فعالیتهای قسمتهای مختلف بدن میشود. داینامیس انسان نه تنها به بدن جان میبخشد، بلکه به گونهای متعالی بر آن حکمرانی میکند و مسئول حفظ سلامتی و هماهنگی درونی بدن است.
از دیدگاه هانمن، داینامیس وسیلهای در دست روح هوشمند انسان است که از طریق آن بر جسم تأثیر میگذارد و از آن تأثیر میپذیرد. این نیرو نقش حیاتی در تمامی فعالیتهای بدن از جمله سیستم عصبی، هورمونی و ایمنی دارد و نظارت هوشمندانهای بر این سیستمها اعمال میکند. هرگونه اختلال در داینامیس میتواند به صورت علائم و نشانههای قابل درک در بدن ظاهر شود و بالعکس، هماهنگی و سلامت داینامیس به معنای سلامتی بدن است.
داینامیس و بدن، دو روی یک سکهاند و بدون حضور یکی، دیگری قابل درک نیست. این نیروی حیاتی نه تنها در حالت سلامتی بلکه در هنگام بیماری نیز به ارگانیسم جان میبخشد و زندگی را ممکن میسازد. فهم این ارتباط میان داینامیس و بدن به درک بهتر طب هومیوپاتی کمک میکند و نشان میدهد که چگونه این نیروی غیر مادی میتواند بر فعل و انفعالات بیولوژیکی بدن نظارت داشته باشد و هماهنگی و سلامت را حفظ کند.
داینامیس انسان چیست؟
در حالت سلامتی، نیروی حیاتی روح مانند(داینامیس) جدای از آن که به جسم مادی ارگانیسمِ انسان جان میبخشد، به گونهای متعالی برآن حاکم است و سبب میشود که احساسها و فعالیتهای همهی قسمتهای آن، به گونهای حیرتآور هماهنگ شوند.
داینامیس بیشتر از آن که نیرو یا ساختاری قابل اندازهگیری و شناخته شده باشد بیشتر جنبه غیر مادی دارد و تا حد زیادی مکانیسم عملکرد ساختار بیولوژیک ارگانیسم را توضیح میدهد. این واژه اولین بار توسط هانمن مطرح شده است و به نظر می رسد معادل نیروی حیاتی است و از نظر فلسفی چسب میان بدن مادی و روح میباشد. در اینجا هانمن از آن بعنوان نیروی مدبر و جانبخش یاد میکند.
روح هوشمند و داینامیس
روح هوشمندی که در ارگانیسم ساکن شده، میتواند از این ابزار زنده و تندرست برای رسیدن به هدف والای هستی استفاده کند.
نیروی حیاتی و یا داینامیس وسیلهای در دست روح انسان است که بواسطه آن بر روی جسم تاثیر میگذارد و از آن تاثیر میپذیرد. با این استدلال تقریبا همه بیماریها و اختلالات قابل تشخیص در بدن انسان در ارتباط مستقیم با داینامیس قرار دارند و تا زمانی که هارمونی و هماهنگی بین داینامیس و بدن برقرار باشد سلامتی تجربه میشود و هرگونه اختلال در داینامیس مستقیماً روی بدن و بالعکس تاثیر میگذارد. برطبق گفتهی هانمن داینامیس ابزاری است که نایل شدن به هدف والای هستی را امکانپذیر میسازد.
بدون داینامیس، بدن نمیتواند از تمامیت خود نگهداری کند
بدون این نیروی حیاتی، ارگانیسم مادی نمیتواند احساس کند و یا کنش از خود نشان دهد و یا از خود نگهداری کند.
آنچه در طب کلاسیک به سیستم عصبی نسبت داده میشود در اینجا به داینامیس منسوب میشود. علاوه بر آن داینامیس در سیستم ایمنی و همه واکنشهای دفاعی نقش پررنگی دارد و به نظر میرسد این داینامیس است که بطور هوشمندانهای بر سیستمهای تنظیمی بدن از جمله سیستم عصبی ، هورمونی و ایمنی نظارت دارد.
ماهیت غیر مادی داینامیس در سلامتی و بیماری
و تنها این ماهیت غیر مادی (داینامیس) است که در حالت سلامتی و بیماری به او جان میبخشد. از وظایف و ویژگیهایی که هانمن به داینامیس نسبت داده است جان بخشیدن به ارگانیسم انسان چه در حالت سلامتی و چه در حالت بیماری است. هرچند هنوز ماهیت نیروی حیاتی شناخته شده نیست و آن را محصول جانبی فعل و انفعالات بیولوژیک در نظر میگیرند با این حال درنظر گرفتن داینامیس با ویژگیهای مورد نظر هانمن برای درک بهتر طب هومیوپاتی کمک کننده است.
داینامیس: مسئول احساس و فعالیتهای حیاتی
بوسیله داینامیس است که میتواند احساس کند و یا همچنان به فعالیتهای حیاتی خود ادامه دهد.
همانطور که قبلاً نیز به آن اشاره شد، طب کلاسیک سیستم عصبی را مسئول و محل درک حس و احساس میداند و همه آنچه به فعالیتهای حیاتی مربوط است را محصول جانبی فعل و انفعالات بیولوژیکی و بیوشیمیایی در بافتهای بدن ارگانیسم میداند. این درحالی است که هانمن داینامیس را بعنوان نیرویی هوشمند که برهمه این فعل و انفعالات نظارت دارد در نظر میگیرد و هرگونه فعالیت حیاتی بواسطه مدیریت داینامیس ادامه مییابد.
بدن و داینامیس: دو روی یک سکه
اختلال داینامیس خود را به صورت همهی علائم و نشانههای قابل درک نشان میدهد.بدون داینامیس، بدن میمیرد و نیروهای درونی آن به جهان مادی خارج منتقل میشوند. جسم مادی از هم گسیخته و به صورت پارههای شیمیایی تشکیل دهنده خود در میآید. بدن و داینامیس دو روی یک واقعیت هستند و اختلال داینامیس خود را به صورت همه علائم و نشانههای قابل درک نشان میدهد.
ارگانیسم: ابزار مادی زندگی
از نظر هانمن، داینامیس ماهیت غیر مادی دارد و حضور خود را بواسطه جسم یا همان ارگانیسم آشکار میسازد. زندگی، نظم و به طور غریزی احساس پویایی درونی که حاصل حضور داینامیس است، قابل درک نخواهد بود مگر آنکه وجود مادی ارگانیسم را نیز در نظر بگیریم.
درک متقابل داینامیس و ارگانیسم
درک هیچکدام از این دو (داینامیس و ارگانیسم) بدون دیگری امکان ندارد؛ هر دو یکی هستند، حتی اگر ما برای فهم آسانتر آنها را جدا از هم بپنداریم. هانمن برای جلوگیری از سوءتفاهم، ارگانیسم و داینامیس را دو موجودیت جداگانه در نظر نمیگیرد. اگر ارگانیسمی حیات داشته باشد، این بواسطه داشتن داینامیس است و درک داینامیس بدون حضور فیزیکی ارگانیسم امکانپذیر نیست؛ به همین دلیل این دو را دو روی یک سکه در نظر گرفته است.
سخن پایانی
در نتیجه، داینامیس به عنوان نیروی حیاتی و جانبخش انسان نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت و هماهنگی بدن ایفا میکند. این مفهوم که توسط هانمن در طب هومیوپاتی معرفی شده است، نشان میدهد که چگونه یک نیروی غیر مادی میتواند بر تمامی سیستمهای بدن نظارت داشته باشد و تأثیرات متقابل بین روح و جسم را تبیین کند.
داینامیس و بدن دو واقعیت جدانشدنی هستند که با همکاری و هماهنگی، زندگی و سلامت را ممکن میسازند. درک عمیقتر این ارتباط میتواند به بهبود روشهای درمانی و ارتقاء سطح سلامت انسان کمک کند. به همین دلیل، توجه به داینامیس و نقش آن در سیستمهای حیاتی بدن میتواند دیدگاههای جدیدی در علم پزشکی و به خصوص طب هومیوپاتی ارائه دهد و راهکارهای مؤثرتری برای پیشگیری و درمان بیماریها فراهم آورد.