بررسی و مراقبت از انواع پوست با رویکرد پزشکی فرامولکولی

بررسی و مراقبت از انواع پوست با رویکرد پزشکی فرامولکولی

بررسی و مراقبت از انواع پوست با رویکرد پزشکی فرامولکولی

آنچه در این مقاله می خوانید…

پوست انسان به عنوان یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین بخش‌های بدن، تحت تأثیر عوامل گوناگون داخلی و خارجی قرار می‌گیرد. ویژگی‌های مختلفی مانند خشکی، چربی، نازکی و ضخامت پوست می‌تواند ناشی از عوامل زیستی، تغذیه‌ای و محیطی باشد. در این مقاله، به بررسی و مراقبت از انواع پوست با رویکرد پزشکی فرامولکولی مثل پوست‌های خشک، چرب و مختلط پرداخته شده و علل زمینه‌ساز هر یک از این نوع پوست‌ها بیان شده است که می‌تواند به بهبود وضعیت پوست کمک کند. توجه به نکات تغذیه‌ای و استفاده از محصولات مراقبتی متناسب با نوع پوست، از جمله روش‌های پیشنهادی در این مقاله برای داشتن پوستی سالم و شاداب است.

انواع پوست خشک تا چرب نیازهای متفاوت مراقبتی

پوست به عنوان بزرگترین اندام بدن، نقش مهمی در حفاظت از بدن در برابر عوامل خارجی مانند آلودگی، باکتری‌ها و آسیب‌های فیزیکی ایفا می‌کند. با این حال، وضعیت و ویژگی‌های پوست تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله تغذیه، سبک زندگی، استرس و شرایط محیطی قرار دارد. انواع پوست شامل پوست خشک، چرب، مختلط و حساس است که هر کدام نیازمند مراقبت‌های خاص خود هستند. پوست خشک معمولاً به دلیل کمبود آب و چربی به سرعت آسیب می‌بیند و به آرامی ترمیم می‌شود، در حالی که پوست چرب اغلب با مشکلاتی مانند منافذ باز و آکنه روبه‌رو است. در مواردی نیز پوست ترکیبی از این دو حالت را نشان می‌دهد.

از پوست خشک تا چرب نیازهای متفاوت مراقبتی

تغذیه مناسب و مصرف آب کافی از اصلی‌ترین راهکارها برای حفظ سلامت پوست است. افرادی که از مشکلات پوستی مانند خشکی، چربی بیش از حد یا حساسیت رنج می‌برند، باید به نوع تغذیه و سبک زندگی خود توجه ویژه‌ای داشته باشند. مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر، پروتئین و چربی‌های مفید مانند روغن زیتون و کنجد می‌تواند به بهبود وضعیت پوست کمک کند. همچنین، رعایت اصول بهداشتی، استفاده از محصولات مراقبتی مناسب با نوع پوست و اصلاح عادات نادرست تغذیه‌ای و سبک زندگی، از جمله راهکارهایی هستند که به تقویت و بهبود کیفیت پوست کمک می‌کنند.در ادامه این مقاله به انواع مختلف پوست و نحوه مراقبت از آن به صورت کامل با رویکرد پزشکی فرامولکولی می‌پردازیم.

پوست خشک و نازک

این نوع پوست نازک ، خشک و رنگ پریده است به راحتی آسیب می‌بیند و به آهستگی ترمیم می‌یابد. به نور یا درد حساس است و در محلی که بیشتر نازک است چروک‌های ریزی پیدا می‌کند.

پوست خشک و نازک

دلایل پیدایش چنین پوستی نداشتن عطش به آب، رژیم غذایی کم چرب، فقدان فراورده‌های لبنی در رژیم غذایی، مصرف دخانیات، عدم جذب کافی مواد مغذی از روده‌ها که عموماً کیفیت پایین مواد غذایی و استرس‌های احساسی عاطفی نقش قابل توجهی در این زمینه دارد. صرف نظر از اقدامات تشخیصی و درمانی در پزشکی فرامولکولی که مشکلات زمینه ساز چنین پوستی را برطرف می‌کند لازم است همراه با درمان با ژل پلاکتی تقویت شده توصیه‌های زیر بکارگرفته شود:

نوشیدن حداقل 8 لیوان آب در روز، گنجاندن مواد غذایی زیر در رژیم غذایی: لبنیات، ریشه سبزیجات پخته شده و غلات، میوه هایی چون خربزه، انگور، گلابی، سالاد (با افزودن روغن کنجد یا زیتون). در ضمن می‌توانید از محصولات آرایشی و بهداشتی همسان سازی شده با مشکلات سیستمیک خود برای بیشترین بازدهی استفاده کنید.

پوست چرب و ضخیم

در چنین پوستی علیرغم ضخامت و چرب بودن پوست سطح ناهموار نیز دیده می‌شود که حالت پوست خربزه به نمای پوست می‌دهد. چنین پوستی عموماً در اثر مصرف زیاد غذای چرب، کربوهیدرات‌ها، فراورده‌های لبنی پرچرب، غذاهای سنگین خصوصا عصرها و شب‌ها.

پوست چرب و ضخیم

صرف نظر از اقدامات تشخیصی و درمانی در پزشکی فرامولکولی که مشکلات زمینه ساز چنین پوستی از جمله اختلال در متابولیسم چربی و احتمالا کم کاری کبد را برطرف می‌کند لازم است همراه با درمان با ژل پلاکتی تقویت شده توصیه‌های زیر بکارگرفته شود:

در مصرف غذاهای چرب و کربوهیدرات مصنوعی تجدید نظر کنید، فراورده‌های لبنی کم چرب استفاده کنید. کربوهیدرات طبیعی مانند میوه‌های شیرین، نان کامل، سیب زمینی با پوست کمک کننده‌اند. حتماً روزانه 40 دقیقه پیاده روی داشته باشید. سعی کنید صبحانه خوب بخورید ولی شام و یا عصرانه را سبک بخورید. ترجیحاً از غذای سرد و خام پرهیز کنید و بجای آن غذای گرم و پخته شده مصرف کنید. مصرف روزانه حداقل 8 لیوان آب توصیه می‌شود. در ضمن می‌توانید از محصولات آرایشی و بهداشتی همسان سازی شده با مشکلات سیستمیک خود برای بیشترین بازدهی استفاده کنید.

پوست ضخیم و خشک

در این نوع پوست علیرغم ضخامت پوست سطح ناهموار وجود دارد ولی در مجموع خشک به نظر می‌رسد و دارای چربی نابهنجار می‌باشد. از نظر فیزیولوژیک رطوبت پوست در عمق جاگرفته و به سطح پوست نمی‌آید. عموما در طب سنتی این حالت با عملکرد ضعیف روده بزرگ مربوط است. حضور یبوست این حالت پوست را تشدید می‌کند.

صرف نظر از اقدامات تشخیصی و درمانی در پزشکی فرامولکولی که مشکلات زمینه ساز چنین پوستی از جمله اختلال در روده بزرگ و  احتمالا یبوست را برطرف می‌کند لازم است همراه با درمان با ژل پلاکتی تقویت شده توصیه‌های زیر بکارگرفته شود:

حتماً مشکل یبوست را جدی بگیرید. صبح ناشتا دو لیوان آب ولرم بنوشید، روزانه غلات و سیب یا گلابی با پوست بخورید و حتما فعالیت ورزشی داشته باشید تا رطوبت به سطح پوست بیاید. متناوباً دوش آب سرد و گرم بگیرید تا به جابجایی رطوبت در پوست کمک شود. بهتر است فلفل سیاه و زنجبیل به رژیم غذایی افزوده شود. متناسب با دمای محیط لباس بپوشید تا دچار سردی و حرارت بیش از حد نشوید.

پوست نازک، خشک و حساس (خارش دار)

این نوع پوست بسیار به گرما و سرما، نور خورشید، درد و آلرژن‌ها حساس است و به همین دلیل زود به خارش می‌افتد. دلایل پیدایش چنین پوستی نداشتن عطش به آب، رژیم غذایی کم چرب، فقدان فراورده‌های لبنی در رژیم غذایی، مصرف دخانیات، عدم جذب کافی مواد مغذی از روده‌ها که عموماً کیفیت پایین مواد غذایی و داشتن آلرژی یا انواع حساسیت است و در نهایت نباید از استرس‌های احساسی عاطفی این زمینه غافل ماند.

پوست نازک، خشک و حساس (خارش دار)

صرف نظر از اقدامات تشخیصی و درمانی در پزشکی فرامولکولی که مشکلات زمینه ساز چنین پوستی به ویژه وجود حساسیت و آلرژی را برطرف می‌کند لازم است همراه با درمان با ژل پلاکتی تقویت شده توصیه‌های زیر بکارگرفته شود:

در مصرف غذاهای چرب و کربوهیدرات مصنوعی تجدید نظر کنید، فراورده‌های لبنی کم چرب استفاده کنید. کربوهیدرات طبیعی مانند میوه‌های شیرین، نان کامل، سیب زمینی با پوست کمک کننده‌اند. حتماً روزانه 40 دقیقه پیاده روی داشته باشید. سعی کنید صبحانه خوب بخورید ولی شام و یا عصرانه را سبک بخورید. ترجیحاً از غذای سرد و خام پرهیز کنید و بجای آن غذای گرم و پخته شده مصرف کنید. مصرف روزانه حداقل 8 لیوان آب توصیه می‌شود.

غذاهایی وجود دارند که فی ذاته این حالت پوستی را تشدید می‌کنند که لازم است در مصرف آن‌ها ملاحظات لازم صورت گیرد. از این مواد غذایی می‌توان به غذاهای اسیدی همچون ترشی‌های سرکه دار، گوجه فرنگی، شراب قرمز، مرکبات همچون لیموترش، لیمو و گریپ فروت، غذاهای دریایی ، گوشت قرمز، قهوه و نوشیدنی‌های کافئین دار و سایر غذاهایی که فرد نسبت به آن ها آلرژی دارد. در ضمن می‌توانید از محصولات آرایشی و بهداشتی همسان سازی شده با مشکلات سیستمیک خود برای بیشترین بازدهی استفاده کنید.

پوست ضخیم با التهاب و خارش

این نوع پوست است که مستعد آکنه و جوش‌های کیستیک است. از نظر طب سنتی افزایش حرارت و رطوبت عامل اصلی پیدایش چنین پوستی است.

پوست ضخیم با التهاب و خارش

به همین دلیل  برای این افراد توصیه می‌شود حداقل 10 لیوان در روز آب بنوشند. وضعیت کبد باید اصلاح شود، از آنجا که چنین پوستی عموماً در اثر مصرف زیاد غذای چرب، کربوهیدرات‌ها، فراورده‌های لبنی پرچرب، غذاهای سنگین خصوصاً عصرها و شب‌ها بوجود می‌آید توصیه می‌شود صبحانه خوب بخورید ولی شام و یا عصرانه را سبک بخورید. در مصرف غذاهای چرب و کربوهیدرات مصنوعی تجدید نظر کنید، فراورده‌های لبنی کم چرب استفاده کنید. کربوهیدرات طبیعی مانند میوه های شیرین، نان کامل، سیب زمینی با پوست کمک کننده اند. حتماً روزانه 40 دقیقه پیاده روی داشته باشید.

صرف نظر از اقدامات تشخیصی و درمانی در پزشکی فرامولکولی که مشکلات زمینه ساز چنین پوستی از جمله اختلال در متابولیسم چربی و احتمالا کم کاری کبد لازم است از محصولات آرایشی و بهداشتی همسان سازی شده با مشکلات سیستمیک خود برای بیشترین بازدهی استفاده کنید.

پوست مختلط

در برخی افراد انواع گفته شده پوست ممکن است در نواحی خاصی از بدن دیده شود برای مثال ممکن است پوست صورت چرب و ضخیم باشد ولی پوست پلک‌ها خشک و نازک باشد و بالعکس. در این حالت توصیه می‌شود ملاحظات مربوط به هر دو نوع پوست رعایت شود. با استفاده از پزشکی فرامولکولی می‌توان بسیاری از علل زمینه‌ای و برهم ریختگی طبیعت و مزاج را شناخت و آن‌ها را برطرف کرد جدای از اینکه محصولات آرایشی بهداشتی که برای هر پوست متفاوت است می‌تواند با ویژگی‌های سیستمیک فرد همسان سازی شده تا محصولاتی فوق ویژه برای مراقبت از پوست در اختیار درمانجویان قرار گیرد.

سخن پایانی

در نتیجه، انواع مختلف پوست اعم از خشک، چرب، نازک و مختلط تحت تأثیر عوامل متعددی همچون تغذیه نامناسب، استرس، عادات زندگی و مسائل فیزیولوژیک قرار دارند. به منظور بهبود و مراقبت بهتر از پوست، شناخت دقیق نوع پوست و علل زمینه‌ساز آن ضروری است. با بهره‌گیری از توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب و استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی هماهنگ با نیازهای سیستمیک بدن، می‌توان به نتایج مثبتی در حفظ سلامت و شادابی پوست دست یافت. همچنین، توجه به روش‌های پزشکی فرامولکولی مثل تزریق ژل پلاکتی تقویت شده (PRP+) و تغییرات در سبک زندگی، به عنوان راهکارهای جامع، نقش مهمی در بهبود وضعیت پوست ایفا می‌کنند.

عضو خبرنامه شوید

برای اطلاع از جدیدترن مقالات و کتاب‌های منتشر شده بر روی سایت ایمیل خود را وارد کنید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دکتر کامران جلالی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *